This is not a couple

Toen ik deze zomer in Ljubljana (Slovakije) was, kwamen we terecht in een bejaardentehuis. De directrice (53jaar en wegens haar kanker nog 2 jaar te leven) was ongelofelijk vriendelijk en enthousiast en vertelde ons hoe zij streed voor ‘haar’ ouderen. In Ljubljana is meer dan 20% van de bevolking ouder dan 65jaar. We kregen een rondleiding in het tehuis en mochten een liedje zingen op de 104de verjaardag van een bewoonster. We kwamen ook een groepje ouderen tegen die ‘acteurs’ waren en in reclames en films in Slovakije meespeelden.

Ik vroeg uiteindelijk aan een man van 92 en een vrouw van 78 of ik van hen twee foto’s mocht maken waarin het gegeven

twee oudjes op een bank = eeuwige liefde en o zo schattig

doorbroken wordt. Hieronder de twee foto’s, niet zo goed belicht, maar de kiem van een reeks die ik graag snel beter en grootser wil gaan doen.

This is not a couple:

notacouple1

We ‘ve paid them 10 euros to sit here.

10euros