Stage: communicatie en storytelling | Biobased Creations

Reageer op deze uitdagende researchstage

Wil jij via storytelling en communicatie de omslag naar duurzaam ondernemen stimuleren? Wil je werken in een creatieve, jonge omgeving die je veel kansen voor ontwikkeling biedt. Dan zijn we op zoek naar jou! 

Biobased Creations werkt aan design installaties, exposities en lezingen, die nationaal en internationaal in de prijzen vallen, om circulair en biobased ontwerpen, bouwen en wonen bij een brede doelgroep onder de aandacht te brengen. Via storytelling en verbeelding delen we deze perspectieven op bekende (inter)nationale podia zoals de Dutch Design Week, Musea in binnen- en buitenland en de festivals zoals de Floriade in Almere.
The Growing Pavilion (première op Dutch Design week 2019) en The Exploded View (première op Dutch Design week 2021) zijn hier goede voorbeelden van. Met onze installaties en bijbehorende (online en offline) verhalen en bijeenkomsten willen we mensen inspireren over de mogelijkheden, voordelen en schoonheid van circulair en biobased ontwerpen, bouwen en wonen.

Voor onze projecten zijn we op zoek naar een stagiair communicatie en storytelling. In onze projecten proberen we een open blik op de wereld en de toekomst te hebben en dat willen we ook in onze teams en organisatie (nog meer) vertegenwoordigd zien, dus we zijn actief op zoek naar mensen met nieuwe perspectieven, expertises, energie en achtergronden.  

Jouw taken:

 • Creatieve communicatiestrategie opzetten en uitvoeren voor The Exploded View Beyond Building op Floriade 2022 met i.i.g. social media strategie en actieve (inter)nationale persbenadering. 
 • Belangrijkste doelgroepen zijn
  • (potentiële) bezoekers van de expo op Floriade 
   • professionals uit de wereld van design, architectuur en bouw
   • dagjesmensen met een interesse in duurzaamheid en/ of design
  • partners van The Exploded View Beyond Building (bedrijven, overheden, kennisinstellingen en designers met wie we samenwerken)  
 • Naast het opzetten en uitvoeren van een communicatieplan vragen we je ook mee te werken bij de realisatie van de storytel tools van verschillende projecten zoals van korte video’s, website, audiotour, print uitingen. 

Jouw profiel:

 • Je bent minimaal 3e jaar hbo student, met een communicatie gerelateerde studie
 • Je hebt affiniteit met design en storytelling, groene economie en architectuur / bouw.
 • Je Engels is uitstekend (woord en schrift)

Periode:

 • Vanaf februari 2022
 • 5 dagen in de week
 • Op kantoor in Amsterdam en deels thuis 
 • Stagevergoeding in overleg

Stuur je cv en motivatie naar jopie@companynewheroes.com
Op www.biobasedcreations.com kan je meer lezen over onze organisatie.