17 t/m 21 December:

ARTCORE

Pristina – Amsterdam

ARTCORE Melkweg

er bestaat een wereld vol mogelijkheden waarin met een beetje kloten nog eens iets te veroorzaken valt”

van 17 t/m 21 wordt Amsterdam bestormd door twee groepen jonge mensen. De ene groep DAMAGED, de andere NOT DAMAGED. We hebben een collectief jonge kunstenaars uit Pristina (de jongste en armste hoofdstad van Europa) zo gek gekregen om 5 dagen stil te staan bij ons Amsterdam. Een rockband, een fotograaf, een cartoonist en een theaterregisseur. Elk van hen heeft in hun jonge leven een oorlog meegemaakt en zijn dus DAMAGED. Ertegenover staan de leden van het jonge creators collectief van stichting Nieuwe Helden uit Amsterdam. Ook een rockband, een theaterregisseur, een fotograaf, een dj, een vj en een cultuur-journalist. Geen van hen heeft een oorlog meegemaakt, zij zijn dus NOT DAMAGED. Pristina is in opbouw (of nog steeds kapot), Amsterdam is af, rijk, verzadigd en ingekakt. Ons grootste gevaar is niet een nieuw politiek tijdperk waarin op kunst wordt bezuinigd, er bestaat een wereld vol mogelijkheden waarin met een beetje kloten nog eens iets te veroorzaken valt.

Gedurende 5 dagen zijn we aanwezig in de stad, wij dragen onze boodschap van NOT DAMAGED zijn luidruchtig uit terwijl onze Kosovaarse collegae gaan uitzoeken hoe DAMAGED ze zich tot onze ‘rijkdom’ verhouden. Raken zij net zo geïnspireerd hier als wij raakten tijdens onze rock-tour door Kosovo? Het resultaat van onze samenwerkingen daar en hun confrontatie met hier zal worden gepresenteerd in de Melkweg op 21 December 2010. In uitbundige expo’s, exclusieve VIP (Very Ignorant Person) behandelingen en een multi-disciplinair slotconcert van the Freelancers uit Kosovo en LnSaint uit Amsterdam.

Verwacht alstublieft geen oplossing, geen keurig debat, geen goed gepolijste lijstjes om ons werk, maar reken op HEEL veel energie van die paar man die het zowel daar als hier zullen moeten doen