Almere is Jong van Hart

Zelfs in Almere heb je tegenwoordig ouderen. En dat betekent dus dat je ook in Almere koren hebt voor ouderen.

Maar ho!

Dat zijn dus niet zomaar koren!

Géén huis-tuin-en-keuken-koren zoals je die in elke stad treft!

Mooi niet!

Vandaag was ik op bezoek bij het koor Jong van Hart, dat gebruik maakt van de modernste technieken, waardoor de leden op grote afstand van elkaar tóch samen kunnen zingen. In Corrosia zat de ene helft, in de Kunstlinie de andere. Op houten stoeltjes schaarden ze zich rondom een groot scherm, waarop ze hun collega’s konden zien. En wel ja: uit de boxen klonk inderdaad hun gezang. Koorleider Gerard Poot speelde piano en gaf aanwijzingen, die slechts met een minimale vertraging werd verzonden. Hun eigen gezang was vervolgens via de camera en microfoon weer te zien en te horen enkele kilometers verderop, en zo werd er vanuit verschillende locaties één compositie ten gehore gebracht. Het genre van vandaag: rock-‘n-roll. En dus zongen dames en heren van tussen de 60 en 80 vol overgave One two three four five o’clock rock. Een fascinerende ervaring. En mooi dat de ouderen dus makkelijk contact kregen met mensen op een plek waar ze anders niet zo snel zouden raken.

Voor de camera kondigde ik aan dat ik eerst met de koorleden aan mijn kant van de verbinding ging praten over Bejaarden & Begeerte en dat ik daarna in de bus zou stappen om naar de anderen te komen. ‘Helemaal nergens voor nodig, joh,’ was de reactie, ‘Wij komen wel naar jou.’

PS. 22 en 23 december spelen we Bejaarden & Begeerte in Corrosia, Almere. Er zijn nog kaarten!