Een blos in Den Bosch

Met rode koontjes zaten de dames van Antoniegaarde aan tafel. Giechelend vertelden ze over hoe het er vroeger in Den Bosch aan toe ging: zondagsmiddags paraderen over de Hinthamerstraat en flink knipogen naar de jongens. Het beste stak je een mooie bloem in je haar, want de kerels wisten: ‘meisjes met rozen in de haren, mag je kussen zonder vragen’.  Met een beetje mazzel vroegen ze je uit en at je een ijsje bij Samateo, of ging je samen de foxtrot dansen bij Francé, De Cosmopoliet of De Postzegel, waar altijd levende muziek te horen viel. Stiekem kussen kon je in het plantsoen bij de Pettelaar, waar de stelletjes zich graag in de bosjes verstopten. ‘De bomen staan er nu nog schuin van,’ verklaarde één van de dames.

Heel veel dank aan activiteitenbegeleidster Maya Simonse en de vrolijke en spraakzame dames Raes, Strooink, Reijmersdal, Doms, Beset, Bot, Aerts, Van der Biezen. En tot slot een diepe buiging voor Mientje Vos (84) die mij van koffie en jus d’orange voorzag en zelfs haar appartement wilde laten zien en me dringend uitnodigde voor een kop koffie als ik weer eens in Den Bosch zou zijn.