Limburgse liefde

Bejaarden & Begeerte speelt in Heerlen op 22 en 23 mei en daarom dook ik ook daar alvast de wereld van de ouderen in. Eerst sprak ik in Douvenrade met drie openhartige dames, die me alles vertelden over de plekken waar je in de jaren ’40 moest zijn: bij de Sarool (Saroleastraat) liepen de jongens aan de ene kant en de meiden aan de andere kant. Had je er een knapperd tussen gevonden, dan nam je die mee naar het paviljoen in het Aambos om op zondagmiddag de foxtrot te dansen, of ging je voor een kwartje naar de film. In de steegjes en portaaltjes was het vervolgens te doen. Nouja, voor het huwelijk officieel natuurlijk niet, dat deed niemand, behalve al diegene die ‘moesten’ trouwen. Want natuurlijk weigerde je je gezicht te laten zien bij Salidas op de Stationsstraat, die smeerlappen verkochten namelijk heren-gummi’s.

Na dit onderhoudende gesprek was het tijd voor de audities met twee bezitsters van engelenstemmen:


En kijk: het jasje van de een past bij de broek van de ander!