Artikelen van De Correspondent over In Search of Europe

Tomas Vanheste van De Correspondent ging met ons mee op reis door Europa en schreef een artikelen reeks.

Train je belangstellingsspier en wordt een betrokkener mens

Tijdens mijn reis door Europa train ik mijn sociale spieren, woon ik een begrafenis van een Syrische vluchteling bij en denk ik na over de grens tussen kunst en activisme. Wat kan kunst voor de (internationale) politiek betekenen? Lees hier verder.

Deze vrolijke, cynische graaf geeft een verrassend inkijkje in Machiavelli én de Italiaanse ziel

Met In Search of Europe tref ik in een palazzo in Florence een Machiavellikenner die met sardonisch genoegen zijn cynische kijk op de mens, Italië en Europa ontvouwt. Ik leer hoe onbelangrijk het algemeen belang is in Italië én hoe belangrijk daarom de utopische poging om verandering te brengen. Lees verder.

Kunst kan de muren tussen de winnaars en verliezers van de globalisering slechten

Op reis prikken de waterlanders achter mijn ogen in een oude salamifabriek in een buitenwijk van Rome. Daar wonen verschoppelingen uit alle hoeken van de aarde samen en nodigt kunst uit om bij hen op de deur te kloppen. Lees meer. 

Samen tuinieren, koken, eten en lachen, dát is de ultieme utopie

Afgelopen week landden we aan in België. Met denkers en kunstenaars spraken we over de actualiteit van Thomas More’s Utopia (1516). Ik hield in Leuven de eerste druk van het boek in handen en sprak over de morele plicht een betere wereld te bouwen. Hier vind je het hele artikel.