Lucas de Man presentator programma Kunstuur vanaf 4 januari 2015

Lucas De Man van Stichting Nieuwe Helden presenteert vanaf januari 2015 het vernieuwde AVROTROS-programma Kunstuur. In wekelijkse specials duikt De Man in de wereld van beeldende kunst, fotografie, architectuur en design, dé pijlers van Kunstuur. Kunstuur krijgt een nieuw tijdstip: in het nieuwe jaar is het programma vanaf 4 januari iedere zondag rond 18.20 uur te zien op NPO 2. De uitzendtijden variëren per week, kijk voor exacte tijden op avrotros.nl/kunstuur.

Kunstuur 4 januari
In de eerste uitzending op zondag 4 januari om 18.40 uur maakt Lucas De Man kennis met vier kunstenaars die men, volgens de lijstjes van kunstliefhebbers, in 2015 in de gaten moet houden. Wie zijn ze en wat maken ze? Daarnaast blikken Beatrix Ruf, directeur van Het Stedelijk Museum in Amsterdam, kunstenaar Daan Roosegaarde en veilingmeester Jop Ubbens vooruit in het nieuwe jaar.

Verder zien we in het komende seizoen van Kunstuur onder meer een tweeluik over de Biënnale van Venetië met de Nederlandse kunstenaar herman de vries (zijn naam zonder hoofdletters geschreven, omdat die volgens hem duiden op hiërarchie), een special over de wereldberoemde kunstenaar William Kentridge in EYE, de Volkskrant Beeldende Kunstprijs en de Amsterdamse Fashion Week.

Bekijk de website van Kunstuur.