Premiere PUNT en release debuut EP BASTIAAN

BASTIAAN komt met elektro-opera ‘Punt’ en debuut EP ‘B’

Op 26 juli vind de premiere plaats van de performance Punt op theaterfestival de Parade in Utrecht, waar BASTIAAN op dezelfde avond de debuut EP ‘B’ lanceert.

BASTIAAN is het Elektro Pop muziekproject van producer Niels Kuiters, singer-songwriter Bas van Rijnsoever en bassist Gijs Lichthart. Niels en Bas, beiden voormalig bandleden van LnSaint, starten eind 2011 een project rond de ijle, emotionele songs van Bas. Ze kleedden de nummers uit tot hun melodische essentie en zetten ze met elektro als basis weer in elkaar. Dit levert een sound op die even dansbaar als lyrisch is. Dansen op de pijn, het vieren van gemis. Het meedogenloze van een technobeat, met het zalvende van Bas’ kopstem melodieën, omhult met een 80’s synthesizer randje.

Voor de performance ‘Punt.’ werkt BASTIAAN samen met schrijver/ regisseur Roeland Hofman en scenograaf Udo Thijssen. Een dadaïstische elektro opera waar de inhoud zorgvuldig uit weggesneden is. In een opzettelijk naïeve poging het grote geheel te vatten in een statement, componeren ze de beat van een protest.

De performance zet in met een metronoom op klokslag 120 beats per minute. Die versnelt in exact 30 minuten in een rechte lijn naar techno tempo, om in ieder geval een dansbaar Punt te kunnen zetten. De grooves eromheen zijn onderhevig aan de grillen van de poging.

Speeldata:

Parade Utrecht, 26 (premiere) t/m 30 juli

Parade Amsterdam, 20 t/m 24 augustus (21 augustus met concert na afloop in Café Correct)

beluister vanaf 25 juli de EP op www.BASTIAANmusic.nl