Meer dan 1700 mensen voor SYNcity tijdens Nuitblanche

Onder leiding van Merel Van Huisstede ontvingen een 40 tal creators meer dan 1700 mensen tussen 19u en 4u s nachts in de brakke grond tijdens Nuit Blanche.

Nieuwe Helden hield daar een onderzoek naar de identiteit en toekomst van Amsterdam als Creative City.

Elke 2u uur werd er door journalisten en printbedrijf The Future een magazine gemaakt.

Foto’s en magazines komen deze week op onze site

Dit is wat Noud Hovius schreef op zijn blog:

SYncity – de synergetische stad van kunstenaarscollectief De Stichting Nieuwe Helden in theater de Brakke Grond – is nu aan het ontstaan. Ik mocht spreken met Sofie – met wie ik eerder schreef over manieren van volwassenheid – die een overzicht van haar leven en de door haar ontvangen adviezen en antwoorden had gemaakt. Samen met mijn dochter Simone Hovius mocht ik een stad voor een dag bouwen, waarna we werden toegedicht en toegezongen, prachtig!, door de Stadstichters. En dan was daar Freek Duinhof met zijn assistent Chris Rijksen. Freek had een draadstalen replica van zichzelf gemaakt waarop de toeschouwers van vandaag de toeschouwer van morgen konden projecteren door polaroids van freek te maken en te laten ophangen. Een project met veel lagen, museum, theater, wie schrijft het stuk, hoe dienstbaar ben je aan de toeschouwer? De foto´s laten de beginfase zien, benieuwd hoe het uiteindelijk wordt. — bij De Brakke Grond.