Amsterdam bedankt!

We hebben tijdens ons onderzoek heel wat verhalen gehoord over de hongerwinter van 1944, maar dat is natuurlijk klein bier vergeleken bij wat we dit weekend meemaakten. Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Het godvergeten land lag plat en alle openbare evenementen werden afgelast. Alle? Neen, één voorstelling bleef dapper doorspelen: Bejaarden & Begeerte.

Het resultaat was dat busladingen bejaarden jammerlijk genoeg hebben moeten afzeggen, maar zij die hun rolstoelen behingen met sneeuwkettingen hebben zich uiteindelijk prima vermaakt. En hun kleinkinderen ook! Leest u maar mee:

“Zag vanavond op de valreep de meest hartverwarmende voorstelling van 2010: bejaarden en begeerte van Lucas de Man en Oscar Kocken. Absolute aanrader.”

Aldus Tom Rummens, programmeur van theater De Brakke Grond, op Facebook. En welja, hij kreeg bijval van collega Moos van den Broek: “Een van de fijnste voorstellingen van het jaar.” Theaterjournalist Sara van der Kooi noemde de voorstelling: “Ontroerend, innemend en integer.”
Acteur Marcel Musters liet weten: “Erg mooi, ontroerend en stak er ook nog iets op. Zat goed in elkaar en jullie doen het eerlijk en open. Mooie avond. Dank jullie wel.”
Bovendien kregen we nog wat schouderklopjes van het team van Man Bijt Hond die voor, tijdens en na de voorstelling hebben gefilmd.

ZO, nu kan-ie wel weer. Van te veel zelfbevrediging word je blind.
Daarom alleen nog een fotootje van onze zangeressen, die meteen werden benaderd door KEMNA-casting.
Tadaa:

En natuurlijk veel dank voor het ouderenkoor Lust for life dat massaal kwam opdagen!