Week 2: volle zalen!

  • Een stampvolle theaterzaal met Vlaamse ouderen in Kortrijk.
  • Een afgeladen buurtcentrum met katholieke ouderen in Udenhout.
  • Een drukke kerk met roze ouderen in Geleen.

Ja, dat was in drie punten de tweede week van de internationale tournee van Bejaarden & Begeerte.

Het was natuurlijk ook weer een week vol mooie verhalen. Van de oude man die na het overlijden van zijn vrouw weer bezigheden zocht: ‘Ik doe nu aan line-dance, want dat kan in je eentje.’ Of de vrouw die een nieuwe vriend kreeg: ‘Maar het is niet eenvoudig om met iemand het bed in te duiken als daarboven een foto van zijn dode vrouw hangt.’

Gelukkig waren er ook bekentenissen van een vrolijker soort. Bijvoorbeeld over de jongen die ergens wat klokken had horen luiden, maar geen idee had van de klepel: ‘Nog voordat hij me gekust had, stond hij al met z’n broek op zijn knieën. Hij had gehoord dat dat moest, maar ik wist bij god niet wat ik ermee aan moest vangen. En dat nota bene achter de kerk!’