Eenzaamheid bij jongeren

Citaat van website

dinsdag, februari 10th, 2009

(Novum) – Jongeren zeggen het vaakst dat ze zich wel eens eenzaam voelen. Dat is de opmerkelijke uitkomst van een onderzoek dat is uitgevoerd door TNS Nipo. Er wordt namelijk altijd gedacht dat ouderen het eenzaamst zijn. Dat zegt Jenny Gierveld, die als oud-hoogleraar advies geeft aan de Coalitie Erbij. Hierin zijn dertien maatschappelijke organisaties vertegenwoordigd.

Gierveld denkt dat jongeren vermoedelijk voor het eerst een grotere bereidheid hebben om toe te geven dat ze eenzaam zijn dan ouderen. Bovendien voelen mensen zich na het verbreken van een relatie veelal eenzaam en komt dit vaak voor bij mensen tussen de 18 en 35 jaar. Gierveld benadrukt dat de mate van eenzaamheid vermoedelijk wel toeneemt met de ouderdom.