Meisje met de Zwavelstokjes Videoreeks

Kinderen bevragen gezaghebbende gasten

-

Videoserie

Waarom lossen we het niet op? In deze 8-delige serie zijn 9 kinderreporters uit Amsterdam opzoek gegaan naar een antwoord op deze vraag. De kinderen bevragen gezaghebbende gasten van politici, directeuren, een prinses tot de cijferman van Nederland en een andere visie op de toekomst wordt belicht.

Wat zeggen de cijfers ons? Wie hebben hier het meest invloed op? Moeten we naar een nieuw waardesysteem? Of moet er nou eens eindelijk meer geluisterd worden naar kinderen? Door het verbinden van invloedrijke professionals en kinderen die de politieke aanpak van dit probleem durven te bevragen, brengt de reeks een ander perspectief. De dialoog geeft je een scherp kijkje in hoe diepgeworteld dit probleem in alle aspecten van onze samenleving zit.

De video serie was in 2021 twee keer per week te zien op omroep SALTO en had een eigen pagina op het online platform van Cinekid festival. Op 16 oktober 2021 schreef het Parool naar aanleiding van de serie, een groot artikel over onze campagne om kinderarmoede bespreekbaar te maken in de klas. Als onderdeel hiervan maakte ze een mooi portret van onze kinderreporter Nihad!