Nature Building Project

Build it yourself

Het Nature Building Project biedt een interactieve en ervaringsgerichte manier om mensen van allerlei leeftijden, achtergronden, opleidingsniveaus en werelden mee te laten denken en doen met het bouwen aan een groenere wereld voor iedereen.

Het Nature Building Project bestaat uit workshops, lezingen, tentoonstellingen, research sessies, video’s, verhalen, bijeenkomsten met centraal de en verschillende, prachtige, interactieve installaties genaamd de Natural Building Kits.  

De kits zijn losmaakbare installaties bestaande uit modulaire houten frames. Deze kunnen met elkaar verbonden worden tot verschillende constructies, een woonhuis, een toren, een wijk, noem maar op. In de frames kunnen allerlei duurzame bouwmaterialen geklikt worden. Deze materialen vormen de wanden, vloeren en daken van het gebouw.

Fotograaf: DigiDaan

Je kan met 1 kit 1 huis maken, maar je kan ook meerdere kits inzetten om grotere constructies of zelfs wijken te creëren. Het mooie van de Nature Building Kits is dat mensen zelf de materialen in hun handen hebben en ze ook zelf naar eigen inzicht in het gebouw kunnen plaatsen en weer wegnemen. Zo denk je niet alleen over nieuwe mogelijkheden, je ziet, ruikt en voelt ze ook. 

Nature Building Kit op jouw event?
Het  Nature Building Project is adaptief en modulair. Dat wil zeggen dat we per opdracht en per publiek steeds de juiste onderdelen, informatie hoeveelheid, taal en level van interactie kunnen bepalen. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden op www.NatureBuildingProject.com

Concept & Design: Lucas De Man en Pascal Leboucq
The Nature Building Project is een concept van Company New Heroes
The Nature Building Kit is ontwikkelt in samenwerking met NEMO Science Museum’s Studio met dank aan Bruns