Robin

Een theatrale talk over de toekomst van werk

-

Theater

Boek Robin voor uw congres of bijeenkomst. Voor meer informatie mail naar: info@companynewheroes.com

Wereldwijd kampen bedrijven nog altijd met gigantische uitvalcijfers onder werknemers. De Corona Crisis heeft onze werk crisis alleen maar verder op scherp gezet. Het is tijd voor een wereldwijd functioneringsgesprek. Want hoe zet je de mens nu werkelijk centraal en zorgen we gezamenlijk voor een toekomst van inclusief, holistisch ondernemen? 

In de theatrale talk Robin kijken we op basis van uitgebreid onderzoek naar de toekomst van werk en employee happiness. Welke methodes worden op dit moment gebruikt of uitgeprobeerd? Wat werkt daarvan wel en niet? Hoe kunnen we verregaande technologische mogelijkheden inzetten om steeds meer maatwerk te leveren en werknemers in hun kracht te zetten? En hoe ver zijn we eigenlijk bereid te gaan voor winstoptimalisatie?

Onderzoek naar de toekomst van werk
Twee jaar lang heeft het team achter Robin onderzoek gedaan: ze doken in wetenschappelijk onderzoek over (de toekomst van) werk, volgden de trends in HR en technologie op de werkvloer, zijn langs geweest bij verschillende organisaties en bedrijven over de hele wereld waar ze spraken met HR-managers, Chief Happiness Officers, AI-experts en Vitality coaches. De inzichten die ze op deden komen samen in de talk van Robin. 

Lees hier een interview met Isil Vos en Stefan Leijnen (AI expert Universiteit Utrecht) voor Node1

Not-your-average congress talk 
Het publiek van Robin is te gast bij een TedX-achtige theatrale talk van internationaal HR expert Robin. De TedX-vorm is herkenbaar voor zowel theaterpubliek als werknemers, HR-managers en innovators uit het bedrijfsleven. Door gebruik te maken van theatrale storytelling en prachtige visuals vertellen we echter een vele malen indringender verhaal en bevragen we de geijkte overtuigingen en systemen.

Robin is geschikt voor uiteenlopende locaties en events. Ze is gemaakt als alternatieve talk voor (HR)congressen. En kan bijvoorbeeld onderdeel zijn van een programma over burn-outs, over de zoektocht naar geluk of over technologie op de werkvloer in debatcentra, theaters of universiteiten. 

VALUE magazine 
VALUE magazine sluit aan bij de lecture performance Robin. Robin laat zien hoe we door middel van het gebruik van de nieuwste technologische mogelijkheden in de toekomst kunnen voorkomen dat werknemers uitvallen door burn-outs, bore-outs en depressie. Maar ze vraagt zich uiteindelijk ook af hoe ver we daarin willen gaan en of er ook alternatieven mogelijk zijn. 

Het magazine is een vervolg op de lecture performance en gaat verder in op die alternatieven. In het magazine gaan drie millennials op zoek naar hoe een wereld eruit kan zien waarin andere waarden dan winst en groei centraal staan, hoe we daar komen en welke rol jij en ik daarin kunnen spelen. 

Credits
Projectleiding en spel | Isil Vos 
Concept en regie | Lucas De Man 
Tekst | Isil VosLucas De Man 
Vormgeving en animaties | Yifan YaingRoos du Pree 
Muziek | Niels Kuiters 
Techniek | Sabrina NaberMacnack 
Creatieve productie | Amber Bloos 
Onderzoek | Eva Vos, Isil Vos, Amber Bloos
Fact check
– Werk & digitale technologie: Msc Djurre Das, Rathenau Instituut 
– Toekomstscenario werk & neurotechnologie: Prof. Dr. Richard J. A. van Wezel, Universiteit Twente