Yes, Please!

Al onze verzamelde fantasieën in een boek

-

Boek

Vijftig jaar na Diepe Gronden, het baanbrekende boek over erotische fantasieën van Nancy Friday, is het tijd voor Yes, Please!, het grootste onderzoek naar erotische fantasieën in Nederland ooit. Geïnspireerd door Friday zijn Lucas De Man en Mariëlle de Goede op pad gegaan om te ontdekken waar men over fantaseert anno nu. Ze interviewden samen met hun team meer dan 300 mensen in zowel Nederland als Vlaanderen. Het resultaat is een bevrijdend boek waarin iedereen zijn of haar erotische fantasie kan terugvinden. Aan de hand van thematische categorieën toont het boek een rijk scala aan verrassend openhartige, originele en soms zelfs ontroerende verhalen. Een boek vol erotiek; eenode aan de menselijke kracht tot verbeelding.

Erotiek gaat meer over kwetsbaarheid dan over seks. Wat we erotisch vinden is ontzettend persoonlijk en daardoor is het voor veel mensen moeilijk om te delen waar ze naar verlangen of waar ze over fantaseren. Ondanks dat seks tegenwoordig overal is, blijft het voor veel mensen taboe om zich zo bloot te geven. 

Dat taboe op kwetsbaarheid wilden Lucas De Man en Mariëlle de Goede doorbreken. Daarom startten zij samen met een team van collega’s het project Yes Please!. In hun reizende opnamestudio, een caravannetje genaamd Bolleke, interviewden zij enkele honderden mensen over hun fantasieën op festivals en beurzen als Lowlands, Down the Rabbit Hole, de Huishoudbeurs en de Eroticabeurs Hasselt.

Vanaf zomer 2018 voegden zij daar Yes Please! LIVE aan toe, een prikkelende liveshow over erotiek, om de verhalen van het onderzoek met het grote publiek te delen en mensen live op het podium te interviewen over hun fantasieën. 
Deze fantasieën — verzameld in de intieme sfeer van Bolleke én voor publiek — zijn gebundeld in dit boek.

Koop het boek bij je favoriete boekhandel, tijdens een van de boekpresentaties of bestel het hier. Ook verkrijgbaar als e-book.