Meet the Millennials

Een zoektocht naar de millennials van Oost-Azië

-

Documentaireserie

In onze documentaireserie Meet the Millennials ontmoet je de generatie van de toekomst in Tokyo, Seoul, Singapore, Shenzhen, Hong Kong en Taipei. De serie toont hoe de Aziatische millennials (geboren tussen 1980-2000), net als de millennials in het Westen, gedreven zijn om een verschil te maken in een complexe, snel veranderende wereld. De documentaire wordt verteld in een losse en humoristische documentaire / roadmovie-stijl door presentatoren Lucas De Man (BE / NL) en Hyunsin Kim (DE / KOR).

Samen nemen Lucas en Hyunsin ons mee op reis naar deze zes steden in Oost-Azië, waar ze meer dan 100 millennials ontmoeten die hun bijzondere verhalen met ons delen. Ze spreken met studenten en professoren, robotica-ingenieurs en experts in AI, straatartiesten en experts op het gebied liefde en intimiteit, politici, activisten, mannen, vrouwen, getrouwd, vrijgezel, homoseksueel, hetero – you name it.

Wat Lucas en Hyunsin in Azië vinden is een inspirerende groep jongeren die zich bezighoudt met verrassend vergelijkbare maatschappelijke kwesties en persoonlijke vragen. Nog meer dan hun Europese tijdsgenoten vinden Aziatische millennials hun weg in een wereld die berust op verouderde systemen, instellingen en ideeën. Maar tegelijkertijd lijken de samenlevingen van Azië ook het potentieel te bieden voor de bliksemsnelle verandering waarvan de Europese generatie alleen maar kan dromen…

Awards

  • Bangkok International Documentary Awards 2022
  • Beyond the Curve International Film Festival 2022
  • Korea International Short Film Festival 2022
  • Tokyo Film Awards 2022
  • Golden Short Film Festival 2022
  • Golden Harvest Film Festival 2022

Afleveringen

  1. Inside the Pressure Cooker. Veel studenten en jonge professionals worstelen met stress, en burn-out komt meer voor dan ooit. Hoe houden we het hoofd koel in een wereld die zoveel van ons vraagt? Kunnen we het systeem veranderen?
  2. Love & Intimacy. Hoe moeilijk kan het zijn om iemand te vinden om je leven mee te delen? Best lastig, als we de millennials in Azië mogen geloven. Een aflevering over de zoektocht naar liefde en intimiteit.
  3. The New Human. Een wereld zonder robots is ondenkbaar geworden. Zullen zij de mensheid gaan veranderen of zelf vervangen? Hoe gaan nieuwe technologieën onze toekomst beïnvloeden? DNA-modificatie gaat het mogelijk maken om 150 jaar te leven – maar willen we dat wel?

Over Project Hello Asia

Deze documentaireserie maakt deel uit van Project Hello Asia, een multimedia kunstproject over de millennial generatie in Oost-Azië. Voor meer informatie over dit project, zie de Project Hello Asia website.

Project Credits

Lucas De Man: Concept, Artistiek directeur en presentator
Hyunsin Kim: Choreograaf en performer
Joep van Osch: Film regisseur
Pepijn Robben: Cameraregisseur
Kevin Marijnissen: Sound design
Luuk van Stegeren: Editor en kleurbewerking
Ilja Kok: Producent
Anjet Blinde: Productieleider
Kimberly Major: Onderzoeker
Mariëlle de Goede: Creatief producent
Wouter Goedheer: Zakelijk directeur

Met dank aan de Nederlandse ambassades in Beijing, Seoul, en Tokyo