HET WORDT ALTIJD ANDERS

Rabobank Residency: Een boodschap geschreven door kinderen voor mede-werkers en bezoekers van de Rabobank

Op de grote wand van het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht heeft Stichting Nieuwe Helden in december 2016 samen met 10 basisschoolleerlingen het kunstwerk HET WORDT ALTIJD ANDERS gemaakt. Het idee van Lucas De Man is vormgegeven door kunstenaar Pascal Leboucq, om de boodschap nog meer kracht te geven is het sjabloon zo gemaakt dat kinderen van tussen de 7 en 12 jaar het op de muur konden inkleuren met balpen.

Een week lang hebben we elke dag met twee nieuwe kinderen de letters ingekleurd door een 2,5 meter hoge plateautrap te beklimmen, gewapend met tientallen balpennen. Elke dag probeerden de kinderen tenminste één woord af te krijgen zodat ze vervolgens zelf het sjabloon van de muur konden trekken. Zodra een sjabloon van de muur werd getrokken maakten grof gekrabbel en een warrige omlijning van de letters plaats voor strakke lijnen. Zo hebben de kinderen binnen een week een kunstwerk gemaakt wat een groot deel van de 15 meter brede en 7 meter hoge wand beslaat.

HET WORDT ALTIJD ANDERS  moet de bankiers en ondernemers die er dagelijks vergaderen doen laten denken aan de wereld buiten de grijze kantoren van de financiële wereld. Sta altijd open voor verandering en houd er rekening mee dat het leven nooit precies verloopt volgens plan. Wij zijn blij deze boodschap te tonen op het hoofdkantoor van een van Nederlands grootste banken. Dit project was onderdeel van de Artist in Residency van Stichting Nieuwe Helden bij de Rabobank.