I-Jezus

Performance door Niels Kuiters

I-Jesus is een performance over het verlies van een Jezusfiguur die jouw lijden en vragen draagt. We leven in een tijd waarin we het zelf moeten zoeken, weten en vragen. In het verlangen dat zoeken te delen zochten we naar een iconisch beeld dat het moderne lijden uitbeeldt en tegelijk je wijst op het feit dat je het zelf moet doen. Het zelf doen wordt echter weer gedeeld waardoor dat opzich weer minder eenzaam is.

I-Jesus is een performance in de publieke ruimte waarbij performer Niels Kuiters naakt, met een iPhone voor zijn geslacht, hangt aan twee touwen voor zijn handen en een klein schavotje voor 1 voet en dat op 1,5 m hoogte.

Naast hem hangt een bordje met zijn telefoonnummer zodat men hem kan bellen of smsen. Op de voicemail hoor je ‘ik ben er niet meer, het is aan jou nu, laat een boodschap achter’. De boodschappen worden weergegeven op een scherm en kunnen afgeluisterd worden door publiek.

Deze performance is onder andere te zien geweest in Kosovo, Amsterdam, Brussel en Eindhoven.

De performance duurt zolang Niels het volhoudt wat neerkomt op tussen de 2 en 3 uur. De performance kan ook in samenspraak met Niels en Lucas aangepast worden aan de wensen van de vragende partij.
Neem voor meer informatie contact met ons op.

Concept: Lucas De Man en Niels Kuiters

Uitvoering: Niels Kuiters