Jazz Factory

Muziek, spoken word, interviews & wijn in Hotel Arena

In samenwerking met Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC), de meest swingende bigband van Nederland, maakte Stichting Nieuwe Helden, in 2017 een bijzonder programma in Hotel Arena. Onder de noemer Jazz Factory organiseerden we vier zondagmiddagen met muziek, spoken word, interviews en wijn. 

De kapel van het Hotel Arena in Amsterdam veranderde op vier zondagmiddagen de broedplaats voor nieuwe muziek van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. In een thematisch middagconcert werd het publiek betrokken bij het creatieve proces en het ontstaan van nieuwe muziek van het JOC. Lucas De Man, in de rol van presentator en mediator, maakte met zijn scherpe analytische vermogen het artistieke proces van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw inzichtelijk voor de buitenwereld. Ieder concert heeft een centraal thema dat terugkomt in de muziek, in interviews met musici en in teksten van jonge opiniemakers, schrijvers en dichters.

Hotel Arena biedt een bijzonder ambiance voor het event met een uit eind negentiende eeuw daterende kapel, een intieme patio als ontvangstruimte en een unieke ligging aan het Oosterpark. Daarbij selecteert Hotel Arena selecteert speciaal voor deze middagen een toepasselijke wijn rondom het thema.